|
Afspringen van het glazuur |
Blazen |
Breuk van product |
Haarscheuren |
Lopen |
Mattering |
Oprollen van het glazuur |
Pinholes (gaatjes) |
"Sinaasappelhuid" |
Dikteverschillen binnen/buitenkant |
|
|
• |
|
|
|
|
|
|
Glazuur/scherf combinatiefout |
• |
|
|
• |
|
|
|
|
|
Lucht in de klei |
|
|
|
|
|
|
|
• |
|
Ontmengde glazuurpap |
|
|
|
|
|
• |
|
|
|
Onvoldoende drogen |
|
|
|
|
|
|
• |
• |
|
Te hard sponzen van de rauwe scherf |
• |
|
|
|
|
|
|
|
|
Stof of vet op scherf |
• |
|
|
|
|
|
• |
|
|
Te dikke glazuurlaag |
|
• |
|
• |
• |
|
• |
• |
|
Te dunne glazuurlaag |
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Te snel afkoelen van de oven |
• |
|
• |
• |
|
|
|
|
|
Te snel opstoken van de oven |
|
|
|
|
|
|
• |
|
|
Te lage biscuit temperatuur |
• |
• |
• |
|
|
|
|
• |
|
Te lage gladbrand temeratuur |
• |
|
|
• |
|
• |
|
• |
• |
Te hoge gladbrand temperatuur |
|
• |
|
|
• |
|
|
• |
|
Waterdamp in oven |
|
• |
|
|
|
• |
|
|
|
Zouten op rand (door foute droging) |
• |
|
|
|
|
|
|
|
|
Te natte scherf |
• |
|
|
|
|
|
• |
|
|
Te gladde oppervlakte (polijsten) |
|
|
|
• |
|
|
|
|
|
Te ver uitgetrokken (uitgewerkte) klei |
|
|
|
• |
|
|
|
|
|